Turkiyeresellers
turkiyeresellers Logo
Turkiyeresellers
Turkiyeresellers

Ürün Fotoğrafı Çekmek

Ürün Fotoğrafı Çekmek


Ticaret ve pazarlama işleri için sosyal medya hesapları kullanan kişilere rehber olması amacıyla ürün fotoğraf çekimi nasıl olur ve incelikleri nelerdir konularına değineceğiz. Satılacak şeylerin fotoğrafı özellikle e-ticaret alanında büyük önem arz eder. Dijital işi yapan şirketler ya da bireylerin satış oranını en çok etkileyen şey ürünün fotoğrafıdır. Çünkü müşterilerin ürünü eline alıp inceleme fırsatı yoktur bu nedenle fotoğrafta gördüklerine göre bir izlenime sahip olacaklar. Bu nedenle evde ürün fotoğrafı çekmek titizlik ister. 

Görsellik internet dünyasının en önemli ayrıntısıdır. Çoğu insan yazı okumaktansa görselde gördüklerini yorumlama yolunu tercih eder. Bundan dolayı da bir alışveriş yapacakları zaman karşılarına çıkan fotoğrafta ürünün detaylarını görmek ister. 

Ürün Fotoğrafı Nasıl Olmalıdır? 

Özellikle pandemi sonrası kişiler sosyal medya ticaretine merak sardı. Çoğu kişilerden evlerinden iş yaparak ürünlerini internette pazarlıyor. Peki, evde ürün fotoğrafı nasıl çekilir? Bu sorunun cevabını öğrenmek için okumaya devam edin.

1.Öncelikle çözünürlüğü iyi bir telefon veya kamera kullanmak gerekir.

2.Tripod kullanımı işinizi çok kolaylaştırır. 

3.Tek kare ile yetinmemek gerekir. Ürünü farklı açılardan çekmek lazım çünkü insanların ürünün her detayını görmesi gerekir.

4.Odakta ürün olmalıdır. Bu nedenle dikkati dağıtacak arka planlardan kaçınmak gerekir. 

5.Ürün çekim çadırı kullanmak çok yararlı olacaktır. Ürün çekim çadırlarının farklı ebatları vardır ve ürününüze göre bir boyutta çadır bulabilirsiniz. Aynı zamanda pek çoğunun içinde farklı renklerde fon kâğıdı da bulunduğu için her anlamda avantaj sağlayacaktır. 

6. Evde ürün fotoğrafı çekme konusundaki en önemli detay ışıktır. Mümkünse gün ışığının yoğun olduğu ve “altın saat” diye nitelendirilen vakitlerde çekim yapmaya çalışın. Mümkün değilse de güçlü bir ışık kaynağı kullanın. Kullandığınız ışığın açısı bu noktada önemli çünkü yanlış kullanımlarda abartılı gölgelere neden olur. 


Turkiyeresellers Hashtag


instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram hikaye izlenme smm panel cheap smm panel tiktok takipçi satın al tiktok takipçi hilesi