Turkiyeresellers
turkiyeresellers Logo
Turkiyeresellers
Turkiyeresellers

İnstagram Keşfet Paylaşımları

İnstagram Keşfet Paylaşımları


Instagram hayatımıza girdiğinden beri, neredeyse her gün burada zaman geçiriyoruz. 2021 Ocak ayında açıklanan Türkiye İnternet ve Sosyal Medya Alışkanlıkları Raporu’na göre, Türkiye’deki sosyal medya kullanıcılarının %89.5’i Instagram uygulamasını kullanıyor. Popüler hesaplar ve işletmeler için; hedef kitlenin ve takipçilerin etkilenmesi, profil ya da marka bilinirliğinin artması ve dikkat çeken içeriklerle daha fazla etkileşim kurulması önemli. 

Instagram ana sayfamıza çoğunlukla takip ettiğimiz kişilerin gönderileri düşer. Bazen de öneri hesaplar ve reklamlarla karşılaşırız. Fakat keşfet kısmında durum bundan biraz daha farklı. Burada herkesin kendi ilgi alanlarına hitap eden, kişisel olarak hazırlanmış gönderi önerileri bulunuyor. Karşımıza çıkan gönderilerin ortak özellikleri de beğendiğimiz ya da takip ettiğimiz hesapların gönderilerine benzer, yüksek etkileşimli içerikler olması. 

Keşfet sekmesi, kullanıcıların daha fazla kişiye ulaşabilmesi ve kitlesini genişletebilmesi için var. Yani, hitap ettiği kitleyi artırmak isteyen birinin keşfet sekmesine düşmesi hedefe ulaşmasının en etkili yolu. Böylece markalar, profiller, küçük ya da büyük her türlü işletme potansiyel olarak hedef ve müşteri bulabiliyor. 

Peki, hesaplar Keşfet kısmına çıkmak için neler yapabilir? Instagram algoritması hangi özellikleri dikkate alarak gönderileri keşfet sayfasına düşürüyor? Yazımızın devamında bu sorulara cevap vereceğiz. Yeri gelmişken, 2021 Yılında Instagram Algoritmasının Çalışma Biçimi ile ilgili yazımıza da göz atabilirsiniz. Instagram’da keşfete düşmek, kesin kurallara sahip değil. Birçok farklı etkene ve detaya dayalı. Fakat genel olarak kaliteli içerik ve hatırı sayılır miktarda etkileşim almak en çok dikkat edilmesi gereken noktalar. Burada paylaşımların yapıldığı ilk an çok önemli. Instagram, gönderi paylaştığımız andan itibaren içeriğimizi gözetliyor ve ilk bir saat içinde aldığı etkileşime göre diğer saatlerde paylaşımın kimin önüne çıkıp çıkamayacağına karar veriyor. Mesela, instagrama günde üç defa giren ve beş dakika kalan bir kullanıcının karşısına, Instagram tarafından onun en beğeneceği içerikler öncelikli olarak çıkarılıyor. Gönderi ilk bir saatte ne kadar çok etkileşim alırsa, bu şekilde Instagram’ı çok az kullanan kişilerin bile sayfasına  düşme olasılığı artıyor. Bu da direkt olarak hitap edilen kitle oranını değiştiriyor. 

Birkaç "takipçi kazan" uygulamasını veya İnternet sitesini dene. Takipçi kovalamayı biraz daha kolay hâle getirmek için tasarlanmış çeşitli uygulamalar ve siteler var. Tüm bunlar aslında fotoğraf beğenerek ve başka görevler yaparak sermaye veya "coin" oluşturmana olanak sağlar. Bu da bunlar karşılığında sana takipçi kazandırır. Tüm bu uygulamalar birbirinden biraz farklı çalışır ve bazı uygulamalarda ödeme yapman gerekir.


Turkiyeresellers Hashtag


instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram hikaye izlenme smm panel cheap smm panel tiktok takipçi satın al tiktok takipçi hilesi